lauantai 2. tammikuuta 2010

Skruvi: Parta jäässä talvisäässä

Tänään oli melkein 20 astetta pakkasta, ja olimme Väinön kanssa maastokävelyllä minun ihmiseni Tuijan ja Väinön vuokraihmisen Marjan kanssa. Ihmiset kävelivät myös, koska heillä kuulemma jäätyvät varpaat ratsastaessa näin kylmällä. No, helpommallahan me Väinön kanssa pääsimme, kun ei tarvinnut kantaa ketään, eikä kylmiä kuolaimiakaan tarvinnut ottaa suuhun. Oli kaunis ilma, aurinko paistoi eikä tuullut yhtään, niinpä pistelimme samantien kävellen puolentoista tunnin lenkin. Käveltiin vanhalle koululle saakka, sinne missä kesällä asui se jännittävän salaperäinen musta tamma. Koetin nytkin hirnua, josko se olisi vastannut, mutta ihminen sanoi, että se on muuttanut talveksi jonnekin muualle.
Matka jatkui koululta metsätien kautta takaisin. Mikäs siellä oli kävellessä, kun tie oli aurattu joten emme saaneet tilsojakaan. Luminen maisema oli kaunis, ja me olisimme Väinön kanssa olleet sitä taustaa vasten kovasti eduksemme, mutta ihmiset eivät olleet ottaneet kameraa mukaan, kun kuulemma sormet jäätyy kuvatessa. Kummaa porukkaa nuo ihmiset, kun aina joku paikka jäätyy.
Tallille palattuamme käväisin kentän lumessa piehtaroimassa, se virkistää mukavasti lenkin jälkeen, ja siten saa myös pörhistettyä karvan jotta tarkenee taas.
Tuija-ihminenkin tarkeni ottaa nyt sen kameransa esiin, ja kuvasi vähän meitä hevosia tarhassa. Tässä kuva minusta naamakarvat huurteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti